Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko iejaukusies Ukrainas un Krievijas prezidentu neklātienes vārdu apmaiņā par abu valstu attiecībām, norādot, ka Kijeva patstāvīgi noteiks savu iekšējo un ārējo politiku, piektdien vēsta BBC.

"Neskatoties uz to, ka ārpolitika, pēc konstitūcijas, ir prezidenta prerogatīva, es nevaru klusēt par pēdējiem notikumiem Ukrainas un Krievijas attiecībās," norādīts piektdien izplatītajā Timošenko paziņojumā.

Pēc viņas vārdiem, Kijeva attiecības ar Maskavu vienmēr veidojusi un veidos kā "vienlīdzīgs ar vienlīdzīgu, balstoties uz nacionālajām interesēm, abpusējo izdevīgumu, cieņu pret suverenitāti un teritoriālo integritāti".

Ukrainas premjerministre arī solīja darīt visu iespējamo, lai padziļinātu abu valstu sadarbību ekonomikas sfērā, par ko atbild valdība.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs otrdien izplatītajā paziņojumā apsūdzējis savu Ukrainas kolēģi Viktoru Juščenko draudzības un partnerības principa neievērošanā attiecībās ar Krieviju un paziņojis par lēmumu atlikt jauna vēstnieka nosūtīšanu uz Kijevu.

Juščenko atbildes vēstulē ceturtdien apsūdzēja Krieviju par atbildības pārkraušanu saistībā ar "nopietnām problēmām" abu valstu attiecībās tikai uz Kijevas pleciem. Juščenko arī nosodīja Krievijas vēstnieka nosūtīšanas atlikšanu uz Ukrainu, kura neveicināšot attiecību konstruktīvu attīstību.

Vēlāk ceturtdien kļuva zināms, ka Medvedevs tomēr parakstīja rīkojumu par vēstnieka nosūtīšanu uz Kijevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!