Izsolē par 636 000 dolāru (299 556 latu) trešdien pārdots karogs, kurš bija pacelts Lielbritānijas kuģa "Spartiate" mastā leģendārās kaujas dienā pie Trafalgaras raga, ceturtdien vēsta aģentūra "Reuters".

Kaujā cauršautā militārā relikvija, kurai ir vairāk nekā 200 gadu, pārdota amerikāņu kolekcionāram. Izsoles laikā viņa vērtība tika palielināta vairāk nekā 20 reizes.

Pēdējos gados karogs tika glabāts privātmājā un izsolē tika izlikts Trafalgaras kaujas gadadienā - 21. oktobrī. Tā sākotnējā cena tika noteikta 15 000 britu mārciņu (11 610 latu) apmērā. Šis karogs tiek uzskatīts par pēdējo, kas saglabājies kopš leģendārās kaujas laikiem.

Trafalgaras kauja bija lielākā jūras kauja Napoleona karu laikā starp Anglijas floti un apvienoto Francijas un Spānijas floti. Tā notika 1805. gada 21. oktobrī pie Trafalgaras raga netālu no Spānijas pilsētas Kadisas. Toreiz admirāļa Nelsona vadītā Anglijas flote sagrāva apvienoto Francijas un Spānijas floti, kas nodrošināja Anglijas kundzību jūrās gandrīz 100 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!