Foto: AFP/Scanpix

Kristofers Rejs, kuru ASV prezidents Donalds Tramps izraudzījis Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora amatam, trešdien paziņojis, ka pilnībā atbalstīs izmeklēšanu, kuras uzdevums ir noskaidrot Trampa priekšvēlēšanu štāba iespējamos sakarus ar Krieviju.

Atbildot uz jautājumiem Senāta noklaušināšanas laikā, Rejs uzsvēra, ka vērsīsies pret jebkādiem mēģinājumiem izmeklēšanu bloķēt.

Rejam, kuru Tramps nominēja 7. jūnijā, amatā jānomaina līdzšinējais FIB direktors Džeimss Komijs, kuru Baltā nama saimnieks atcēla no amata 9. maijā.

Rejs jau Džordža Buša jaunākā administrācijas laikā strādājis Tieslietu ministrijā, laikā no 2003. Līdz 2005. gadam ieņemot tieslietu ministra palīga amatu krimināltiesiskos jautājumos, kas paredzēja ciešu sadarbību ar FIB.

Tieslietu ministrijā viņš iepriekš nodarbojies arī ar korporatīvās krāpniecības skandāliem un darbojies Buša izveidotajā Korporatīvās krāpšanas izmeklēšanas īpašajā vienībā, kā arī pārraudzījis enerģētikas giganta "Enron" lietas izmeklēšanu.

Viņš piedalījies arī tiesībsargāšanas iestāžu koordinēšanā pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem.

Šobrīd Rejs ir viens no partneriem advokātu kantorī "King & Spalding", kur viņš nodarbojies ar lietām, kas saistītas ar tā dēvēto balto apkaklīšu noziedzību, valsts regulējumu ievērošanu un uzņēmumu iekšējo izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!