ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien izsludinājis ārkārtas situāciju Luiziānas štatā, kur daļu teritorijas piemeklējušas tropiskās vētras "Hārvijs" lietusgāzes.

Līdz ar ārkārtas situācijas izsludināšanu federālā valdība, konkrēti Federālā Krīžu vadības pārvalde (FEMA), varēs koordinēt palīdzības operācijas, kurām tiks nodrošināts federālais finansējums.

"Šis solis palīdzēs atvieglot grūtības un ciešanas, ko šī ārkārtas situācija nodarījusi vietējiem iedzīvotājiem," teikts Baltā nama paziņojumā.

"Konkrēti FEMA ir pilnvarota identificēt, mobilizēt un pēc saviem ieskatiem nodrošināt iekārtas un resursus, kas ir nepieciešami, lai atvieglotu ārkārtas situācijas sekas."

Vētra "Hārvijs" nodarījusi lielus postījumus Luiziānas kaimiņu štatā Teksasā, kur izraisījusi vismaz trīs cilvēku nāvi.

Teksasas lielākajā pilsētā Hjūstonā "Hārvijs" izraisījis plašus plūdus, kuru dēļ slēgtas automaģistrāles un lidostas, bet iedzīvotāji no trakojošiem plūdu ūdeņiem bija spiesti glābties uz māju jumtiem.

Foto: AP/Scanpix

Tāpat ziņots, ka ASV Teksasas štata dienviddaļā tropiskās vētras "Hārvijs" izraisīto plūdu dēļ vairāk nekā 30 000 cilvēku tiks izmitināti pagaidu patversmēs, pirmdien pavēstīja Federālā Krīžu vadības pārvalde (FEMA).

"Šī patversmju misija būs ļoti smags uzdevums," preses konferencē atzina FEMA administrators Broks Longs.

"Hārvijs", kas, sasniedzot Teksasu, bija ceturtās kategorijas viesuļvētra, skāris 50 apgabalus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!