Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien, 1. novembrī, paziņoja, ka par jauno ASV iekšzemes drošības ministra pienākumu izpildītāju kļūs tagadējais iekšzemes drošības ministra vietnieks Čeds Vulfs.

Iekšzemes drošības ministrijai ir svarīga loma Trampa cīņā pret nelegālo imigrāciju.

"Nu, viņš jau tagad rīkojas, un redzēsim, kas notiks. Mums tur ir lieliski cilvēki," sacīja Tramps, atbildot uz reportieru lūgumu apstiprināt baumas par Vulfa iecelšanu.

Tramps pirms trim nedēļām paziņoja, ka iekšzemes drošības ministra pienākumu izpildītājs Kevins Makalīnans ir atkāpies no amata, kurā viņš bija atradies sešus mēnešus.

Makalīnans šogad nomainīja iekšzemes drošības ministri Kirstjenu Nīlsenu, kura bija vadījusi šo ministriju 18 mēnešus.

"Kā prezidents ir sacījis, Makalīnans ir paveicis lielisku darbu. Viņš aizies pēc Veterānu dienas, un pēc viņa aiziešanas Čeds Vulfs kalpos kā ministra pienākumu izpildītājs," paziņoja Baltā nama preses sekretārs Hogans Gidlijs.

Iekšzemes drošības ministrija ir trešā lielākā ministrija ASV valdībā. Tās pārraudzībā ir vairākas aģentūras, tai skaitā Krasta apsardze, Slepenais dienests un Federālā ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūra (FEMA), un tādas ar imigrāciju saistītas aģentūras kā Muita un robežsardze, Imigrācijas un muitas policija (ICE) un Pilsonības un imigrācijas dienesti.

Vulfs, kurš kā ministra vietnieks pārzina Stratēģijas, politikas un plānu biroju, ir "panācis ievērojamu progresu, lai stiprinātu ASV robežas drošību, risinātu humāno krīzi uz ASV dienvidrietumu robežas un uzlabotu ASV imigrācijas sistēmas integritāti", teikts viņa biogrāfijā ministrijas vietnē.

Viņš būs piektais Iekšzemes drošības ministrijas vadītājs Trampa administrācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!