Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien draudējis slēgt sociālo mediju platformas pēc tam, kad "Twitter" atzīmēja divus prezidenta tvītus kā "nepamatotus" un apsūdzēja viņu nepatiesos apgalvojumos.

"Republikāņi uzskata, ka sociālo mediju platformas pilnībā apklusina konservatīvās balsis. Mēs tās stingri regulēsim vai slēgsim pirms atļausim tam notikt," tvītoja Tramps.

"Twitter" atzīmēja divus tvītus, kuros Tramps otrdien bez pierādījumiem apgalvoja, ka balsošana pa pastu novestu pie krāpšanas un negodīgām vēlēšanām.

"Twitter" zem Trampa tvītiem publicēja saiti ar aicinājumu ievākt faktus par balsošanu pa pastu. Šī ir pirmā reize, kad sociālais tīkls cenzējis ASV prezidentu.

Tramps šodien paziņoja, ka nedrīkst pieļaut, ka valstī ieviešas plaša balsošana pa pastu, jo tad visi varētu krāpties, viltot un zagt biļetenus.

"Uzvarētu tas, kurš krāptos visvairāk. Līdzīgi kā sociālie mediji. Sāciet uzvesties normāli, tagad!!!" pieprasīja prezidents.

Tramps arī apsūdzēja sociālo mediju platformas par jaukšanos iepriekšējās vēlēšanās 2016. gadā, bet piebilda, ka tiem neizdevās.

Viņš uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut šādas situācijas atkārtošanos.Tramps vairākkārt tviterī izplatījis nepatiesu informāciju, sazvērestības teorijas un apvainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!