Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien piekrita mierizlīgumam par 25 miljoniem ASV dolāru, lai tiktu izbeigtas lietas, kurās viņa bijusī Trampa Universitāte tiek apsūdzēta krāpniecībā.

Mierizlīgums aiztaupīs Trampam tālāku tiesāšanos laikā, kad viņš gatavojas kļūt par Baltā nama saimnieku.

Trijās lietās, kuras ierosinājuši bijušie studenti, ir apgalvots, ka neakreditētā Trampa Universitāte, kas darbojās no 2005. līdz 2011. gadam, izkrāpusi naudu no studentiem, piemuļķojot viņus ar agresīvu mārketingu. Divas lietas ierosinātas Kalifornijā un viena – Ņujorkas štatā.

Studenti par uzņemšanu šajā mācību programmā maksāja līdz 35 000 dolāru, ticot, ka viņi gūs sekmes nekustamo īpašumu nozarē, kad viņus būs izskolojuši Manhetenas nekustamo īpašumu magnāta Trampa izraudzīti eksperti.

Trampa advokāti gadiem ilgi apgalvoja, ka daudzi studenti atzinuši šo programmu par labu, bet tie, kas nespēja gūt panākumus, var vainot tikai paši sevi.

"Šodienas 25 miljonu dolāru mierizlīgums ir satriecoša Donalda Trampa viedokļa maiņa un liela uzvara vairāk nekā 6000 viņa krāpnieciskās universitātes upuriem," paziņoja Ņujorkas štata ģenerālprokurors Ēriks Šneidermans.

"Esmu apmierināts, ka pēc šī izlīguma nosacījumiem katrs upuris saņems atlīdzību un Donalds Tramps samaksās līdz vienam miljonam dolāru naudassodos Ņujorkas štatam par štata izglītības likumu pārkāpšanu," sacīja Šneidermans.

Vienošanās tika panākta stundu pirms tam, kad Sandjego federālā tiesa Kalifornijā būtu sākusi lemt par Trampa pieprasījumu atlikt prāvu.

Trampa uzņēmuma "Trump Organization" preses sekretārs apstiprināja mierizlīguma faktu, bet uzstāja, ka viņi būtu uzvarējuši, ja lietas tiktu iztiesātas.

Tramps februārī bija tvītojis, ka šai mācību programmai bijis 98% reitings un ka viņš principa pēc negrib mierizlīgumu. Tramps arī paziņoja, ka ASV dzimušais federālais tiesnesis Gonsalo Kuriels, kurš izskatīja lietu Sandjego, nevar būt objektīvs savas meksikāņu izcelsmes dēļ, un šis paziņojums izraisīja daudzu sašutumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!