Foto: epa/scannpix/leta

Ukrainas Ģenerālprokuratūra pārskatīs lēmumus slēgt vairākas ar kompāniju "Burisma Holdings" saistītas lietas, piektdien paziņojis ģenerālprokurors Ruslans Rjabošapka, piebilstot, ka šīs lietas nav obligāti saistītas ar bijušā ASV viceprezidenta Džo Baidena dēlu Hanteru Baidenu.

Ģenerālprokurors Ruslans Rjabošapka žurnālistiem sacīja, ka runa ir par aptuveni 15 lietām.

"Mēs veicam auditu lietām, ko iepriekš pārraudzīja Ģenerālprokuratūra," sacīja Rjabošapka, kurš ģenerālprokurora amatā tika iecelts augustā. "Mēs pārskatām visas lietas, kas tika slēgtas vai sadalītas atsevišķās lietās, lai pieņemtu lēmumu, vai tas bijis likumīgi," skaidroja Rjabošapka.

Ukrainas varasiestādes iepriekš apgalvojušas, ka izmeklēšana pret Ukrainas gāzes un naftas kompāniju "Burisma Holdings" koncentrējās uz laika periodu pirms Hanters Baidens pievienojās "Burisma Holdings" uzraudzības padomei. Hanters Baidens bija "Burisma Holdings" uzraudzības padomes loceklis laikā, kad viņa tēvs bija ASV viceprezidents un prezidenta Baraka Obamas valdībā pārraudzīja diplomātiskās attiecības ar Ukrainu.

Rjabošapka arī norādīja, ka prokurori varētu koncentrēties nevis uz Hanteru Baidenu, bet uz "Burisma Holdings" īpašnieku Mikolu Zločevski (attēlā, pēc 2014. gadā aizbēga no valsts) un citām personām. "Šis darbs turpinās, un mēs vēlāk ziņosim par tā rezultātiem," paziņoja Rjabošapka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!