Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV eksprezidents Donalds Tramps iesūdzējis tiesā savu brāļameitu un laikrakstu "New York Times" (NYT) par 2018. gada rakstu, kurā apgalvots, ka viņš bija iesaistīts "apšaubāmās nodokļu shēmās", ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Prasībā, kas iesniegta Ņujorkā, par iesaistīšanos "viltīgā plānā" konfidenciālu dokumentu iegūšanai apsūdzēta Mērija Trampa un laikraksta žurnālisti. Prasībā arī apgalvots, ka 56 gadus vecā Trampa pārkāpa izlīguma līgumu, kas liedza viņai izpaust dokumentus, kuri izmantoti publikācijā.

Mērija Trampa atklāja sevi kā rakstā izmantoto avotu savos 2020. gadā izdotajos memuāros.

Eksprezidents vairākkārt noliedzis brāļameitas grāmatā pausto informāciju, kā arī neveiksmīgi centās bloķēt tās izdošanu.

Otrdien štata tiesā iesniegta jauna prasība, kurā apsūdzēti "New York Times" žurnālisti Sjūzana Kreiga, Deivids Bārstovs un Rasels Betners. Žurnālistus apsūdz par sazināšanos un sadarbošanos ar Trampa brāļameitu, tādā veidā īstenojot "personisku atriebību" pret eksprezidentu.

Laikraksta pārstāve sacīja, ka "New York Times" atspoguļojums par Trampa nodokļiem "palīdzēja informēt iedzīvotājus (..) par tēmu, kas skar sevišķas sabiedrības intereses", un ka tiesas prāva ir "mēģinājums apklusināt neatkarīgas ziņu organizācijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!