Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko solījis, ka ASV strādās, lai panāktu miera atjaunošanu uz Ukrainas–Krievijas robežas, atsaucoties uz Baltā nama paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mēs sadarbosimies ar Ukrainu, Krieviju un citām iesaistītajām pusēm, lai palīdzētu atjaunot mieru uz robežas," Tramps citēts paziņojumā.

"Puses [Tramps, Porošenko] paudušas lielas bažas par konflikta eskalāciju un humānās situācijas pasliktināšanos, īpaši Avdijivkas rajonā. Viņi apstiprināja, ka steidzami nepieciešams panākt pilnīgu uguns pārtraukšanu," sociālajā tīklā "Facebook" pēc abu prezidentu telefonsarunas ierakstījis Porošenko preses sekretārs Svjatoslavs Cegolko.

Jau ziņots, ka 29. janvārī prokremliskie kaujinieki sāka pamatīgu Ukrainas pozīciju un Avdijivkas dzīvojamo rajonu apšaudi. Uzbrukums sākas dienu pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefonsarunas ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Kopš 2014. gada konflikts Ukrainas austrumu daļā ir prasījis gandrīz 10 tūkstošu cilvēku dzīvību. Gandrīz puse no karā bojā gājušajiem ir civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!