Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka ir atvērts sarunām ar Irānas vadību, tomēr piebilda, ka vienmēr pastāv iespēja veikt militāras darbības pret Islāma Republiku, raksta aģentūra "Reuters".

ASV prezidents teica, ka vienmēr pastāv iespēja, ka pret Irānu būs nepieciešams veikt militāras darbības: “Vienmēr pastāv iespēja. Vai es to vēlos? Nē. Es to labprāt nedarītu. Bet vienmēr pastāv iespēja.”

Jautāts, vai būtu gatavs runāt ar Irānas prezidentu Hasanu Ruhani, Tramps atbildēja: “Jā, protams. Es daudz labprātāk runātu.”

Kopš Trampa stāšanās ASV prezidenta amatā ASV-Irānas attiecībās notikuši vairāki saasinājumi. Pirms gada Tramps paziņoja par Savienoto Valstu izstāšanos no 2015. gadā parakstītā Irānas kodollīguma (JCPOA). Kopš izstāšanās no JCPOA ASV pret Irānu atjaunojušas ekonomiskās sankcijas. Savukārt aizvadīto nedēļu laikā ASV Tuvajos Austrumos pastiprinājušas savu militāro klātbūtni – uz reģionu nosūtīts aviācijas bāzes kuģis, "B-52" bumbvedēji, "Patriot" pretgaisa aizsardzības sistēmas, kā arī 1500 karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!