Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins šomēnes varētu tikties Danangā, Vjetnamā, svētdien raksta Honkongas laikraksts "The South China Morning Post".

Pēc tā rīcībā esošās informācijas, abi prezidenti šobrīd apsver iespēju tikties 27. un 28. februārī, iekams martā beigsies pagaidu pamiers Vašingtonas un Pekinas tirdzniecības karā.

Tramps šonedēļ izteicās, ka grib tikties ar Sji, lai atrisinātu tirdzniecības attiecības. Viņš norādīja, ka saņēmis no Sji vēstuli, kurā Ķīnas prezidents arī pauž vēlmi panākt vienošanos līdz 1. martam.

Pagaidu pamiers abu valstu tirdzniecības karā tika panākts 1. decembrī Buenosairesā pēc Trampa un Sji sarunām. ASV paziņoja, ka uz 90 dienām apturēs no gadumijas paredzēto muitas tarifu paaugstināšanu Ķīnas ražojumiem 250 miljardu dolāru vērtībā, savukārt Ķīna piekrita samazināt muitas tarifus no ASV importētajām automašīnām un atsākt ASV sojas iepirkšanu.

Tramps šomēnes gatavojas tikties arī ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Kā viena no iespējamajām tikšanās vietām arī tiek pieminēta Dananga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!