Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas spēku triecienā pa Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" štābu Luhanskas apgabala Popasnā, par ko medijos ziņots svētdien, domājams, iznīcināti vairāk nekā 100 okupantu algotņu, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to nacionālā telemaratona ēterā paziņojis Luhanskas apgabala militārās administrācijas vadītājs Serhijs Haidais.

"Pagaidām detaļas neatklāsim, bet, ja izrādīsies, ka tur gāja bojā vairāk nekā 100 vadošā sastāva vagnieriešu, tas jau būs jaunums," teica Haidais.

Vienlaikus viņš noliedza baumas, ka triecienā varētu būt likvidēts par "Vagner" vadītāju uzskatītais uzņēmējs Jevgēnijs Prigožins ("Putina pavārs"), taču starp nogalinātajiem esot viņa vietnieki.

"Diemžēl, visticamāk, tieši par "pavāru", ziņas mūs nepriecēs, bet vietnieki – jā. Un skaits ir vairāk nekā 100 bojāgājušie, jā," medijs citē amatpersonu.

Par triecienu pa "Vagner" bāzi Popasnā mediji ziņoja svētdien. Ar precīzu HIMARS raķešu triecienu esot iznīcināts algotņu štābs. Pirmdien no rīta Haidais apstiprināja, ka šāds trieciens ir noticis, norādot, ka bojāgājušo skaits tiek precizēts.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!