Foto: Shutterstock

Somijas tiesas priekšā būs jāstājas trim sievietēm no Igaunijas, kas Skandināvijas valstī bija noorganizējušas vērienīgu prostitūcijas tīklu, atsaucoties uz Somijas policiju, vēsta portāls "Delfi.ee".

1984., 1974. un 1963. gadā dzimušās sievietes prostitūcijas tīklu, kura ienākumi saskaņā ar policijas aplēsēm varēja būt 300 000 eiro (210 000 latu), sākušas organizēt 2011. gada pavasarī.

Divu gadu laikā viņas izveidojušas milzīgu klientu bāzi un nodarbinājušas gandrīz pussimtu prostitūtu no Igaunijas, kuras bijušas 28 līdz 50 gadu vecas.

Dienā sievietēm nācies apkalpot līdz 10 klientiem, bet pusstunda seksa maksājusi aptuveni 100 eiro (70 latu). Prostitūcijas tīkls aptvēris visu Somijas dienvidu un centrālo daļu. Seksuālie pakalpojumu sniegšanai izmantotas vairāk nekā 30 mājas, tai skaitā Tamperē, Lahti un Kuopio.

Shēmas organizatores koncentrējušās pārsvarā uz nelielām pilsētām, jo uzskatījušas, ka tur ir mazāka prostitūcijas kontrole, skaidro Tamperes policija. Helsinkus sievietes uzskatījušas par pārāk bīstamu vietu, tāpēc tur savu darbību nav izvērsušas.

Bez trīs sievietēm tiesas priekšā būs jāstājas arī diviem somiem, kas grupējumam palīdzējuši ar telpu īri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!