Vācijas prokuratūra trešdien izvirzīja apsūdzības trim vīriešiem sazvērestībā ar mērķi pagājušajā gadā nogalināt toreizējo Irākas premjerministru Ijādu Alavi, kad viņš uzturējās vizītē Vācijā.
Visi trīs tika apcietināti Alavi vizītes laikā 2004.gada decembrī un tiek apsūdzēti piederībā pie irākiešu teroristu grupējuma "Ansar al Islam", kurš esot saistīts ar "Al Qaeda".

Policija apcietināja šos trīs vīriešus vecumā no 23 līdz 31 gadam pēc telefonsarunu noklausīšanās, kas lika varasiestādēm secināt, ka Alavi dzīvība ir apdraudēta.

Grupas barvedis, kas tiek identificēts tikai kā Ata R., esot palīdzējis vervēt spridzinātājus pašnāvniekus Irākai un vācis līdzekļus "Ansar al Islam" finansēšanai, teikts federālās prokuratūras paziņojumā.

Visus trīs apsūdz par piederību pie ārvalstu teroristiskas organizācijas, gatavošanos uzbrukt Alavi un Vācijas likumu pārkāpšanu, sūtot naudu ekstrēmistu grupējumiem.

Vācija nepiedalījās ASV vadītajā karā Irākā 2003.gadā un ir atteikusies nosūtīt karaspēku uz šo valsti. Taču Berlīne patlaban apmāca irākiešu policistus un karavīrus vairākās vietās ārpus Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!