Foto: AFP/Scanpix

Tā kā Floridai tuvojas tropiskā vētra "Aizeks" ("Isaac"), ASV Republikāņu partijas konvents, kurā Mits Romnijs tiks oficiāli izvirzīts par partijas kandidātu novembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās, Floridas štata Tampas pilsētā sāks darbu dienu vēlāk - otrdien, sestdienas vakarā paziņoja partija.

Tā informēja, ka oficiālā konventa atklāšana notiks paredzētajā laikā pirmdien, taču reāls konventa darbs sāksies tikai otrdien.

Savukārt Floridas gubernators Riks Skots, kurš ir republikāņu politiķis, ir atcēlis savu piedalīšanos konventa atklāšanā pirmdien, kurā viņam bija paredzēts teikt runu, lai varētu vairāk laika veltīt štata sagatavošanai pret iespējamiem vētras postījumiem. Skots sestdien paziņoja, ka izsludina štatā ārkārtas stāvokli. Viņš arī teica žurnālistim, ka tūkstošiem republikāņu konventa delegātu tiks informēti par piesardzības pasākumiem, kas jāievēro vētras laikā.

Republikāņu partijas konvents notiks līdz ceturtdienai, un tajā par partijas kandidātu 6.novembri paredzētajām prezidenta vēlēšanām tiks oficiāli izvirzīts bijušais Masačūsetsas štata gubernators Romnijs, kurš jau ir ieguvis nepieciešamo atbalstu priekšvēlēšanās un priekšvēlēšanu sapulcēs.

Vētras "Aizeks" centrs sestdienas rītā sasniedza Haiti, kur vētra izraisīja plūdus un nodarīja postījumus daudzām ēkām. Haiti vētrā gājuši bojā četri cilvēki.

Sestdienas vakarā vētra sasniedza Kubu, un meteorologi prognozē, ka svētdienas vakarā tā varētu sasniegt Floridu, turklāt vētras spēks pieaug.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!