Tropiskajā vētrā "Kammuri", kas nedēļas nogalē brāzās pāri Vjetnamas ziemeļiem, dzīvību zaudējuši 98 cilvēki, 50 pazuduši bez vēsts, bet daudzi vētrā cietušie apvidi joprojām ir nošķirti no ārpasaules.
Plūdu un zemes nogruvumu dēļ kopš piektdienas nav izmantojamas šosejas un dzelzceļi, kas pierobežas kalnu apvidu savieno ar valsts pārējo daļu. Vējā un lietusgāzēs krītoši koki sarāvuši telefona un elektrības līniju vadus.

Karavīri un citi glābšanas operāciju darbinieki kravas automašīnās un laivās vētras upuriem turpina piegādāt dzeramo ūdeni un medikamentus.

Daudzi iedzīvotāji palīdzību sagaidīja, atrodoties uz applūdušo namu jumtiem.

"Mēs esam sasnieguši apvidus, kas no ārpasaules bija nošķirti divas dienas, " sacīja vētrā visvairāk cietušās Laokai provinces glābšanas dienesta amatpersona Tao A Tua. "Mēs koncentrējam pūliņus uz pazudušo cilvēku meklēšanu. Ir slikti. Baidos, viņi ir miruši un mēs atradīsim viņu līķus."

Gleznainajā ziemeļu apvidū ir iestrēguši simtiem ārvalstu tūristu, tomēr bojāgājušo un ievainoto vidū ārzemnieku nav, pavēstīja amatpersonas.

Kaut gan pirmdien lietus ir mitējies, glābšanas operāciju gaitu apgrūtina izpostītie ceļi.

Plūdu un vētras seku uzraudzības centrālā komiteja likusi vietējām pašvaldībām, lai tās pārbauda Taibinas un Sarkanās upes dambjus.

Vjetnamas ziemeļu reģionā vētra izpostījusi 300 māju, vairāk nekā 4200 māju applūdušas. Izpostīti 8700 hektāri lauksaimniecības zemju, pavēstīja centrālās valdības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!