Foto: Itar-Tass/Scanpix
Vieni no pirmajiem lidmašīnas "Tu-134" uz katastrofas vietu netālu no Krievijas pilsētas Petrozavodskas nejauši ieradās Pareizticīgās baznīcas Karēlijas eparhijas garīdznieki, aģentūrai "Interfax" pavēstīja eparhijā.

Garīdznieki notikuma vietā bija vieni no pirmajiem un palīdzēja katastrofā izdzīvojušajiem. Kad kļuva skaidrs, ka lidmašīnas avārijā gāja bojā cilvēki, garīdznieki aizlūdza par bojāgājušajiem, informēja eparhijā.

No rīta Petrozavodskas dievnamos notika aizlūgumi par bojāgājušajiem un cietušajiem.


Jau vēstīts, ka privātās aviosabiedrības "RusAir" lidmašīna ar 43 pasažieriem un deviņiem apkalpes locekļiem biezā miglā nogāzās uz autoceļa apmēram vienu kilometru no Besovecas lidostas skrejceļa pie Karēlijas galvaspilsētas Petrozavodskas ap pulksten 23.40 pēc vietējā laika (pulksten 22.40 pēc Latvijas laika). Tā bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas.

Apstiprināta 44 cilvēku nāve, viņu vidū ir septiņi bērni.

No astoņiem ievainotajiem septiņi ir ļoti smagā stāvoklī. Visi cietušie nogādāti reanimācijā slimnīcā ar traumām un apdegumiem. Piecus no cietušajiem otrdien ar lidmašīnu pārveda uz Maskavu.

Amatpersonas pieļauj, ka aviokatastrofas iemesls ir pilotu kļūda, jo viņi atteikušies veikt otru apli pirms nosēšanās un biezās miglas dēļ zaudējuši orientāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!