Tūkstošiem protestētāju gatavojas piedalīties demonstrācijā pie viesnīcas Skotijas kūrortā, kurā trešdien pulcēsies pasaules industriāli attīstītāko valstu un Krievijas (G-8) līderi, lai apspriestu nabadzības mazināšanu Āfrikas valstīs, klimata izmaiņu ierobežošanu un globālās ekonomikas problēmas.
Policija brīdinājusi protestētājus - miera aktīvistus, antikapitālistus, vides aizstāvjus un citu grupējumu piederīgos -, ka reakcija uz jebkuru vardarbīgu incidentu būs asa.

Lai gan G-8 sammits sākas trešdien, dienas gaitā paredzēta tikai valstu līderu ierašanās Glenīglzā, kas atrodas aptuveni 65 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Skotijas galvaspilsētas Edinburgas. Šodienas dienaskārtībā iekļautas tikai galotņu sanāksmes atklāšanas vakariņas. Tādējādi protestētāji var cerēt uz galveno mediju uzmanību.

Starp protestētājiem būs arī Lielbritānijas parlamenta deputāts Džordžs Galovejs, kurš savulaik tika padzīts no Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra vadītās Leiboristu partijas par kritisko attieksmi pret Irākas karu.

Deputāts apgalvoja, ka šoreiz neatkārtosies sadursmes starp protestētājiem un policiju, kādas pirmdien notika Edinburgā.

"Mēs nedemonstrējam pret policiju. Mēs demonstrējam pret noziedzniekiem Glenīglzā," izteicās Galovejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!