Foto: AP/Scanpix

Sīrijā ceturtdien notiek prezidenta Bašara al Asada un viņa pasludināto reformu atbalstītāju mītiņi. Damaskas ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, turot rokās Sīrijas karogus un Asada portretus, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Vairāki akcijas dalībnieki tur rokās Krievijas, Ķīnas, Irānas un Libānas karogus. Cilvēki izsauc saukļus un lozungus, izrādot savu uzticību prezidentam. “Sīrija un tās tauta ir ar Tevi, Bašar,” un citi saukļi dzirdami no pūļa.

Masu mītiņi notiek arī citās Sīrijas pilsētās, tai skaitā ekonomiskajā galvaspilsētā Alepo, dienvidu provinces pilsētās Suveidā un Derā, ziemeļaustrumu Hasakā, ostas pilsētā Tartusā un citās. Vietējā radiostacija ziņo, ka Sīrijas tauta “šodien sūta vēstījumu visai pasaulei, ka tā vēlas dzīvot brīvu un mierīgu dzīvi un noraida jebkuru iejaukšanos un noteikumu diktēšanu". "Mītiņu dalībnieki pateicas valsts bruņotajiem spēkiem par to vīrišķīgo pretestību teroristiskajiem sazvērniekiem,” vēstījis radio.

Novērotāji uzskata, ka pasākumi ir valdības atbilde opozīcijai, kura šodien atzīmē pret valdību vērsto protestu sākuma gadadienu.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" apkopotā informācija liecina, ka gada laikā jau ir nogalināti 8458 cilvēki.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 2000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!