Foto: Shutterstock
Tunisijā drīzumā sāks aizmuguriski tiesāt gāzto prezidentu Zinelabidinu ben Ali un viņa sievu Leilu Trabelsi.

Tunisijas Tieslietu ministrijas pārstāvis Kadhems Zinelabidins pastāstīja aģentūrai AFP, ka izmeklētāji ir pabeiguši divas lietas pret gāzto prezidentu un viņa sievu, un tuvākajās dienās vai nedēļās tās tiks nosūtītas krimināltiesai.

Pirmā lieta ir par narkotiku un ieroču nelikumīgu glabāšanu. Prezidenta birojā viņa pilī Kartāgā tika atrasti divi kilogrami marihuānas.

Otrā lieta ir par to, ka citā prezidenta pilī Sidibusaīdā tika atrasti 27 miljoni ASV dolāru (aptuveni 13,5 miljoni latu) skaidrā naudā.

Pret ben Ali un viņa sievu tiek izmeklētas vēl vairākas krimināllietas. Pavisam pret bijušo valsts pirmo pāri, viņu radiniekiem un bijušajām režīma amatpersonām ir ierosinātas 88 krimināllietas.

Ben Ali, kurš bija prezidents kopš 1987.gada, 14.janvārī pēc tautas protestiem atkāpās un kopā ar sievu aizbēga uz Saūda Arābiju. Drīz pēc ben Ali atkāpšanās tika aizturēti vairāki viņa ģimenes un apsardzes locekļi un daži no viņa tuvākajiem sabiedrotajiem.

Tunisijas pagaidu valdība 26.janvārī izdeva starptautisku orderi ben Ali aizturēšanai. 28.janvārī Interpols izdeva orderi ben Ali un sešu viņa ģimenes locekļu aizturēšanai, starp kuriem ir viņa otrā sieva Leila Trabelsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!