Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas policija aizturējusi divus parlamenta deputātus no opozīcijā esošās kurdu Tautas demokrātiskās partijas (HDP), paziņojusi šī partija.

Aizturēti deputāti Čalars Demirels un Besime Kondža. Kondžas pēdējais ieraksts vietnē "Twitter" vēsta, ka viņa ir aizturēta.

HDP pirms tam vēstīja, ka Turcijas policija visā valsts teritorijā aizturējusi 235 partijas amatpersonas, lielākoties pašvaldību amatpersonas un reģionu līderus. Par plašām HDP amatpersonu aizturēšanām ziņoja arī oficiālie Ankaras mediji.

HDP amatpersonas aizturētas aizdomās par sakariem ar Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK) - bruņoto separātistu grupējumu - vai arī tā propagandēšanu, vēsta oficiālā ziņu aģentūra "Anadolu".

Sestdien Stambulā notika terorakts, kurā tika nogalināti 44 cilvēki, arī 36 policisti. Atbildību par to uzņēmies grupējums Kurdistānas Brīvības vanagi (TAK) - radikāļi, kas ir atšķēlušies no PKK.

Kaut arī HDP teroraktu nosodījusi, turku mediji par to tikpat kā neko nav ziņojuši, radot aplamu iespaidu, ka kurdu partija nenosoda vardarbību, norāda HDP.

Pagājušajā mēnesī tika aizturēti desmit HDP parlamenta deputāti, arī abi tās līdzpriekšsēdētāji, izraisot starptautiskās sabiedrības satraukumu. Arī viņi aizturēti par līdzdalību PKK vai arī tās propagandas izplatīšanā. Viņiem visiem noteikts pirmstiesas apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!