Turcijas varas iestādes aizturējušas vēl trīs aizdomās turētos saistībā ar trešdien Ankarā notikušu uzbrukumu armijas autobusu kolonnai, kurā tika nogalināti 28 cilvēki, piektdien paziņoja prokurori, piebilstot, ka lieta ir gandrīz atrisināta.

Pavisam reidos visā valstī aizturēti 17 aizdomās turētie, bet vēl viens bēguļo, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu", atsaucoties uz Ankaras prokuroriem.

"Lieta ir gandrīz atrisināta. Valsts amatpersonas drīz izplatīs nepieciešamos paziņojumus," paziņoja Ankaras galvenais prokurors Haruns Kodalaks.

Turcijas amatpersonas uzbrukuma sarīkošanā apsūdzējušas kurdu separātistu grupējumu "Kurdistānas strādnieku partija" un Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kurus abus Turcija uzskata par teroristu grupējumiem.

Tikmēr gan PKK, gan Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partija (PYD), kurai YPG ir militārais spārns, noraida apsūdzības uzbrukumā.

Kā ceturtdien paziņoja Turcijas premjerministrs Ahmets Davutolu, sprādzienu sarīkojis Sīrijas pilsonis, kurš identificēts pēc pirkstu nospiedumiem un viņš, maskējoties kā bēglis, ieradies valstī no Sīrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!