Turcijas armija ceturtdien paziņoja, ka tās iznīcinātāji iepriekšējā dienā sabombardējuši 13 kurdu separātistu mērķus Irākas ziemeļos un joprojām cenšas apstiprināt nemiernieku ciestos zaudējumus.
Operācijas pret Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) separātistiem turpināsies, teikts paziņojumā armijas mājaslapā.

"Turcijas reaktīvie iznīcinātāji 23.jūlijā veiksmīgi apšaudīja teroristu organizācijas PKK/KONGRAGEL mērķus Irākas ziemeļu Zapas reģionā," teikts paziņojumā.

Armija norāda, ka apšaudīti tikai PKK objekti un nav cietuši civiliedzīvotāji vai viņu īpašumi.

Irākas robežsardzes ziemeļu pavēlniecības virsnieks paziņoja, ka Turcijas kara lidmašīnas bombardējušas divus rajonus. Viņam nebija zināms par cietušajiem, taču viņš sacīja, ka rajoni bija pamesti. Pēc viņa teiktā, uzlidojumi trešdien ilga 45 minūtes.

Uzlidojumi veikti nedēļu pēc smagām sadursmēm starp kurdu nemierniekiem un armiju Turcijas dienvidaustrumos. Pašlaik pie Turcijas un Irākas robežas izvietoti aptuveni 40 000 turku karavīru.

Kopš decembra Turcijas armija izvērsusi plašu operāciju pret PKK kaujiniekiem kurdu apdzīvotajos Turcijas apvidos, kā arī uzbrūk PKK bāzēm Ziemeļirākā.

Turcijā dzīvo 14 līdz 18 miljoni kurdu, turklāt kurdi veido iedzīvotāju vairākumu aptuveni trešajā daļā Turcijas teritorijas. Kaut gan kurdi tiek uzskatīti par lielāko tautu pasaulē, kurai nav savas valsts, Ankara kategoriski noraida neatkarīgas Kurdistānas izveidošanas ideju un pat vēršas pret politiķiem un inteliģences pārstāvjiem, kas iestājas par plašāku kurdu kultūras autonomiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!