Trešdienas pēcpusdienā Stambulas Ataturka starptautiskajā lidostā izcēlās liels ugunsgrēks, kurā viegli cietuši trīs cilvēki. Tas radīja atsevišķu lidojumu aizkavēšanos, taču lidostas darbs nav pārtraukts.
Ugunsgrēks izcēlās plkst. 15.30 C termināļa ēkā, kas tiek izmantota kā pasažieru lidojumu bagāžas noliktava un šķirotava. Ēka atrodas 250 metrus no skrejceļa.

Ugunsdzēsējiem talkā tika nosūtītas lidmašīnas, kas uz liesmām izgāza ūdeni. Kad ugunsdzēsējiem aptuveni pēc stundas izdevās liesmas daļēji pakļaut kontrolei, tika evakuētas netālu novietotās kravas lidmašīnas. Spēcīgās vējš draudēja uguni pārnest arī uz pasažieru termināli.

"Uguns tagad pakļauta pilnīgai kontrolei. Tiek turpināts atdzesēšanas darbs," televīzijas kanālam NTV teica lidostas vadības priekšnieks Irfans Balta.

Ugunsgrēka cēloņi pagaidām nav noskaidroti, taču izteiktas aizdomas, ka to izraisījis vai nu īssavienojums, vai arī metināmā aparāta dzirkstele, kas uzkritusi bagāžā esošiem viegli uzliesmojošiem priekšmetiem.

Ēkā, kurā izcēlies ugunsgrēks, strādā no 200 līdz 250 cilvēkiem, taču lielākajai daļai no viņiem izdevās savlaicīgi evakuēties. Trīs cilvēki nogādāti slimnīcā, jo saelpojušies dūmus. Pati noliktava ir stipri cietusi.

Lidostas pārstāvis televīzijas kanālam NTV pavēstīja, ka uguns sabojājusi automātisko reģistrācijas sistēmu un pasažieru reģistrācija tiekot turpināta manuāli.

"Liela daļa ēkas iebruka. Mēs cenšamies nepieļaut uguns pārsviešanos uz citām kravas glabātavām, taču pašlaik briesmu nav," pavēstīja Stambulas gubernatora vietnieks Fikrets Kasapoglu.

Iepriekš lidostas pārstāvis teica, ka ugunsgrēks izcēlies lielā attālumā no skrejceļa, tāpēc paredzētie ienākošie un izejošie pasažieru reisi nav atcelti.

Ataturka lidosta ir lielākā Turcijā, un katru gadu caur to iziet miljoniem ārvalstu tūristu, kas apmeklē Turcijas kūrortus vai dodas uz citām vietām Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!