Foto: AP/Scanpix/LETA

Turcijas spēki un Ankaras atbalstītie Sīrijas nemiernieki, kas piedalās uzbrukumā kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļos, svētdien ieņēmuši svarīgo Tell el Abjadas pilsētu pie abu valstu robežas, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Kā ziņots, iepriekš SOHR vēstīja, ka kurdu vadītajiem Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem (SDF) izdevies atgūt savā kontrolē lielāko daļu Rāselainas robežpilsētas, par kuras ieņemšanu sestdien bija paziņojusi Ankara.

Kā liecina Turcijas mediju ziņas, Ankara Sīrijas ziemeļos vēlas kontrolēt 120 kilometrus garu un 30 kilometrus platu joslu, kas ietvertu Rāselainu un Tell el Abjadu.

Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu un tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad šo apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Kurdu vadītajiem spēkiem kā ASV sabiedrotajiem Sīrijā bijusi izšķiroša loma uzvarās pret džihādistu grupējumu "Daesh", un šajā karā krituši aptuveni 10 000 kurdu spēku karotāju, savukārt Ankara apgalvo, ka SDF saistīta ar Turcijā aizliegto kurdu bruņoto grupējumu "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!