Turkmenistānas prezidents Saparmurads Nijazovs ir ieviesis jaunu cilvēka dzīves ciklu, pēc kura, vecums sākas ar 85 gadiem, bet pats 62 gadus vecais līderis dzīvo "gara dižuma" fāzē.
Turkmenistānas ekscentriskais autokrāts ir izdevis rīkojumu, pēc kura cilvēka dzīve ir iedalīta 12 ciklos, trešdien ziņoja Turkmenistānas prese. Bērnība ilgs līdz 13 gadiem, bet Turkmenistānas iedzīvotāji vecumā no 13 līdz 25 gadiem tiks uzskatīti par pusaudžiem, bet no 25 līdz 37 gadiem ilgs jaunības periods. Pēc tam seko brieduma gadi, teikts prezidenta dekrētā.

Mūža periods no 49 līdz 61 gadam, pēc prezidenta dotā rīkojuma, tiks dēvēts par pravietisma fāzi, bet "gara dižuma" laiks ilgs no 61 līdz 73 gadiem. Šajā periodā dzīvo arī pats Nijazovs, kurš ir Turkmenistānas prezidents uz mūžu.

No 73 līdz 85 gadu vecumam būs aksakala posms, bet vecums sāksies no 85 gadiem, un ikviens Turkmenistānas iedzīvotājs, kurš nodzīvos līdz 97 gadiem, sasniegs posmu, kas nosaukts tjurku mītiskā ciltstēva Oguzhana vārdā.

Šomēnes Nijazovs nolēma valstī ieviest jaunu kalendāru, kurā gada 12 mēneši un nedēļas septiņas dienas būs nodēvētas Turkmenistānas nacionālo varoņu un simbolu vārdos.

Nijazovs paskaidroja, ka viņa lēmumi ir saistīti ar centieniem atjaunot senās turkmēņu tradīcijas ar mērķi veidot 1991.gadā neatkarību no PSRS ieguvušās valsts nacionālo identitāti.

Bijušais augsta ranga padomju komunistu funkcionārs Nijazovs, kurš pēc neatkarības iegūšanas kļuva par Turkmenistānas prezidentu, ir izveidojis spēcīgu personības kultu šajā Vidusāzijas valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!