Turku nacionālisti otrdien vakarā vairākās valsts pilsētās, arī galvaspilsētā Ankarā, uzbrukuši lielākās kurdu partijas - Tautas demokrātiskās partijas (HDP) - birojiem, nodarot tiem nopietnus postījumus

Vairāki desmiti nacionālisti devās gājienā uz HDP Ankaras biroju, apmētāja to ar akmeņiem, kā arī norāva pie ēkas piestiprināto HDP biroja plāksni, redzams telekanāla "CNN-Turk" pārraidītajos kadros.

Dažas telpas pilnībā iznīcinājusi uguns, redzams sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās. "Mūsu galvenajam birojam uzbrūk, bet policija nepilda savus pienākumus," teikts partijas paziņojumā tviterī.

No biroja nama pacēlušies dūmi, apliecināja ziņu aģentūras AFP fotogrāfs, piebilstot, ka policija beigās pūli tomēr izklīdinājusi.

Kūrortpilsētā Alanijā HDP birojs aizdedzināts. Telekanāla "CNN-Turk" kadros redzams, kā no biroja nama debesīs paceļas dzeltenas liesmas. Gājienā uz biroja ēku piedalījušies ap 2000 cilvēku. Ugunsdzēsējiem izdevies liesmas nodzēst.

Līdzīgas nacionālistu demonstrācijas pieredzētas visā Turcijā. Vismaz sešās pilsētās nacionālisti HDP birojiem nodarījuši postījumus.

Nacionālisti apsūdz HDP, ka tā ir bruņoto separātistu Kurdistānas strādnieku partijas (PKK) politiskais spārns. HDP šī apsūdzības noraida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!