Foto: AFP/Scanpix/LETA
Turcijas policija vērienīgas operācijas laikā kontrabandistiem konfiscējusi 26 456 vēsturiskus artefaktus, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra "Dogan".

Policija aizturējusi 13 cilvēkus un konfiscējusi 26 456 artefaktus, ziņo privātā aģentūra, plašākas ziņas par aizdomās turētajiem un atgūtajiem priekšmetiem nesniedzot.

Turcija ir ieguldījusi lielas pūles, lai pašu mājās un ārzemēs atgūtu nozagtās vēsturiskās vērtības. Šis jautājums ir būtisks Turcijai, kurā atradās 3000 seno pilsētu no 42 civilizācijām, un kuras tūrisma nozare ir atkarīga no tās bagātīgā vēstures mantojuma, lai katru gadu piesaistītu miljoniem tūristu.

Turcija septembrī no Šveices atguva romiešu sarkofāgus, kuros attēloti 12 Hērakla varoņdarbi. Šīs senlietas Turcijai tika atdotas pēc tam, kad Šveices prokurors 2015. gadā izdeva attiecīgu rīkojumu. Sarkofāgi, kas pirms pusgadsimta kontrabandas ceļā tika izvesti no senās Pergas pilsētas, šobrīd ir izstādīti Antaljas muzejā. Turcijas un Šveices vienošanās ietvaros sarkofāgi vispirms tika izstādīti Ženēvas Universitātē, bet tad nogādāti Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!