Pirmdien izcēlies ugunsgrēks daudzdzīvokļu mājā Parīzes centrā, kurā ievainoti 11 cilvēki, paziņoja ugunsdzēsēji.
Pēc ugunsdzēsēju pārstāvja teiktā, pagaidām nevar noteikt ugunsgrēka cēloni, kurā lielākoties ievainojumus guva afrikāņu izcelsmes cilvēki.

Ugunsgrēks izcēlās pirmdienas vakarā ap 22.00 un aptuveni pēc stundas tika savaldīts.

"Trīs cilvēki tikuši nopietni ievainoti un astoņi guvuši vieglus ievainojumus, ieskaitot divus ugunsdzēsējus," sacīja ugunsdzēsēju pārstāvis.

Viņš sacīja, ka ugunsgrēka vietā ieradās aptuveni 120 ugunsdzēsēji un visi cilvēki evakuēti no ēkas, no kuras joprojām ceļas dūmi.

Ugunsgrēks izcēlās tikai trīs dienas pēc postošā ugunsgrēkā daudzdzīvokļu mājā Parīzē, kur bojā gāja 17 cilvēki un vēl 30 ievainoti. Tā iemesls pagaidām nav zināms.

Ēkā dzīvoja aptuveni 30 pieaugušie un simts bērnu, pārsvarā imigranti no Senegālas un Mali. Viens no izdzīvojušajiem sacīja, ka māja bijusi pārpildīta un pieciem sešiem cilvēkiem nācies dzīvot vienā istabā.

Francijas iekšlietu ministrs Nikolā Sarkozī pēc piektdienas ugunsgrēka pieprasīja Parīzes policijai nekavējoties sastādīt sarakstu ar ēkām pilsētā, kas var būt bīstamas pārāk liela iedzīvotāju skaita dēļ un ugunsnedrošas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!