12 cilvēki ir gājuši bojā un vismaz 12 pazuduši bez vēsts, trešdien aizdegoties un sagrūstot apģērbu fabrikai Ēģiptes ziemeļu pilsētā Aleksandrijā, paziņoja policija un aculiecinieki.
Uguns izplatījās pa fabrikas sešstāvu ēku, nogalinot vienu strādnieku un ievainojot vēl 26 cilvēkus, tai skaitā trīs ugunsdzēsējus.

Ugunsgrēks tika nodzēsts, bet ēka pēc tam sagruva virsū glābējiem un ugunsdzēsējiem, nogalinot Aleksandrijas civilās aizsardzības dienesta direktoru ģenerāli Mohamedu Ragaju un citus cilvēkus.

Līdz ceturtdienas rītam tika izglābts viens no drupās apraktajiem policistiem, kā arī atrasti astoņu civiliedzīvotāju un četru policistu un ugunsdzēsēju līķi.

Ēģiptes valdības laikraksts "Al Ahram" ziņoja, ka ugunsgrēku izraisījis īssavienojums un pavisam gājis bojā 31 cilvēks, bet glābēji notikuma vietā paziņoja, ka ir atrasti tikai 12 līķi.

Bojā gājušo skaits var būt lielāks, jo saskaņā ar aculiecinieku stāstīto ēkā pirms sagrūšanas iegājuši vairāki bērni, lai pievāktu apģērbus un fabrikas iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!