Ugunsgrēks Ostankinas televīzijas tornī Maskavā, kas ilga vairāk nekā diennakti, likvidēts, un vairāki cilvēki tajā gājuši bojā, pirmdien paziņoja Krievijas amatpersonas. Ugunsgrēks pilnībā likvidēts pulksten 17.40 (15.40 pēc Latvijas laika).
Pēc Krievijas Valsts ugundzēsības dienesta pārvaldes priekšnieka Leonīda Korotčika teiktā, ugunsdzēsēji pārbaudījuši televīzijas torni no 63 līdz 357 metru augstumam, bet liesmas nav konstatējuši.

Tiesībaizsardzības struktūru pārstāvji notikuma vietā aģentūrai "Interfax" izteicās, ka par ugunsgrēka visiespējamāko cēloni joprojām tiek uzskatīts īssavienojums kādas peidžeru firmas telpās.

Ugunsdzēsēji ir atraduši bojāgājušu cilvēku ķermeņa daļas vienā no teletorņa liftiem, paziņoja Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāve, informē "Reuters".

Līdz šim ir bijušas pretrunīgas ziņas, ka vienā no liftiem ir iesprostoti divi līdz četri cilvēki, kā arī par to, ka viņi ir gājuši bojā vai arī izglābti.

Krievijas Iekšlietu ministrs Vladimirs Rušailo paziņoja, ka divi bojāgājušie jau ir identificēti. Pēc Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas preses dienesta ziņām, tie ir ugunsdzēsēju pulkvedis Vladimirs Arsjukovs un liftniece Svetlana Loseva.

Pavisam Ostankinas teletornī ir četri lifti, taču pārējie trīs bijuši tukši, informēja ugunsdzēsēji, ziņo AFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!