Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izmeklētāji pieļauj, ka negadījums Ēģiptes galvaspilsētas Kairas dzelzceļa stacijā, kurā dzīvību zaudējuši vismaz 25 cilvēki, izcēlies vilciena mašīnista neuzmanības dēļ, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Nāvējošais ugunsgrēks, ļoti iespējams, izcēlies tāpēc, ka vilciena mašīnists atstājis transportlīdzekļa vadīšanas kabīni, nenoraujot bremžu krānu. Izmeklētāji skaidro, ka viņu rīcībā esošā informācija liecina par to, ka vilciena vadītājs kabīni pametis, lai risinātu domstarpības ar kolēģi.

Vilciena mašīnists, kurš šobrīd ir aizturēts, negadījumā gan vaino bremžu koroziju.

Jau ziņojām, ka ugunsgrēkā, kuru izraisīja vilciena sadursme ar betona gabalu Ēģiptes galvaspilsētas Kairas dzelzceļa stacijā, gājuši bojā vismaz 25, bet ievainoti vēl 50 cilvēki, vēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Nacionālā dzelzceļa pārvalde sacīja, ka vilciens ietriecās betona gabalā Kairas galvenajā dzelzceļa stacijā. Pēc avārijas vilciena degvielas tvertne eksplodēja un izcēlās ugunsgrēks.

Ēģiptes ministru prezidents Mustafa Matbouli pēc ierašanās notikuma vietā medijiem paziņoja, ka negadījuma cēlonis vēl nav zināms. Tomēr ministru prezidents apsolīja sodīt ikvienu, kura "nolaidība izrādīsies vainojama šajā traģēdijā". "Mēs atradīsim vainīgo un viņš tiks sodīts," Mustafa paziņoja.

"Es stāvēju uz platformas un redzēju, ar kādu ātrumu vilciens ietriecās betona gabalā," ziņu aģentūrai "Reuters" stāstīja kāds notikušā aculiecinieks.

"Uzreiz pēc negadījuma visi sāka skriet, kur nu kurais, tomēr daži cilvēki nekustējās, viņi bija miruši," papildināja aculiecinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!