Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Ukraina sākusi atbrīvot pirmos ieslodzītos, kas dienēs bruņotajos spēkos saskaņā ar jaunu sistēmu, kas piedāvā pirmstermiņa atbrīvošanu notiesātajiem, kuri ir gatavi cīnīties karā pret Krieviju.

Ukrainas parlaments šomēnes pieņēma lēmumu, kas ļauj atsevišķām ieslodzīto kategorijām pievienoties bruņotajiem spēkiem, un šādu vēlmi pauduši jau vairāk nekā 3000 ieslodzīto.

Pieteikties armijā var ieslodzītie, kam atlikušais cietumsods nav lielāks par trim gadiem. Mobilizētie ieslodzītie netiks apžēloti, bet gan atbrīvoti pirms soda izciešanas beigām.

Armijai pievienoties nevar ieslodzītie, kas ir notiesāti par seksuālu vardarbību, kas ir noslepkavojuši divus vai vairāk cilvēkus, par smagu korupciju notiesātie un bijušās augstās amatpersonas.

Ukrainas Hmeļnickas pilsētas tiesa otrdien nolēma atļaut pievienoties armijai diviem ieslodzītajiem, no kuriem viens dzimis 2000.gadā, bet otrs 1981.gadā. Abi vīrieši notiesāti par zādzību un tiks atbrīvoti nosacīti, lai pievienotos Ukrainas Nacionālajai gvardei.

Tiesa norādīja, ka abi ieslodzītie ir derīgi militārajam dienestam, viņiem ir atbilstošs veselības stāvoklis un viņi ir izturējuši profesionālo un psiholoģisko atlasi un ir pietiekami fiziski sagatavoti.

Viņiem tiks noteikta uzraudzība un aizliegums uzturēties ārpus militārās vienības, kā arī būs aizliegts ceļot personīgo darīšanu dēļ bez komandiera atļaujas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!