Divas sievietes otrdien pieķēdējās pie dzelzceļa sliedēm Kijevas centrālajā dzelzceļa stacijā, pieprasot atbrīvot 12 Ukrainas nacionālistus, kurus aizturēja demonstrācijas laikā 9.martā.
22 gadus vecā galēji labējās nacionālistu kustības UNA-UNSO pārstāve Taņa Čornovila, kas bija rotājusies ar kustības sarkani melno karogu, pieķēdējās pie sliedēm pienākoša vilciena priekšā, kas apstājās tikai desmit metru no viņas.

Savukārt cita UNA-UNSO biedre, kurai bija tikai 16 gadu, pieķēdējās pie sliedēm pēc tam, kad bija apstājies ekspresis Kijeva - Sofija.

Čornovila pastāstīja, ka kustība ir visādi centusies panākt aizturēto cīņu biedru atbrīvošanu, taču pagaidām visi centieni izrādījušies nesekmīgi.

Ukrainas milicija sadursmēs, kas izcēlās pret Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu vērstas demonstrācijas laikā 9.martā, aizturēja aptuveni simt UNA-UNSO biedru, bet lielāko daļu drīzumā atbrīvoja. 12 nacionālisti šobrīd atrodas apcietinājumā, kur gaida tiesu par apsūdzībām sabiedriskās kārtības pārkāpumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!