Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukraina karos līdz Krievijas sakāvei, paziņojis Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks.

Viņš intervijā Baltkrievijas izdevumam "Zerkalo" pastāstījis, kādi mērķi ir Ukrainai pašreizējā Krievijas izvērstajā karā.

"Prezidents ir piedāvājis minimālo programmu: Krievijas spēki atiet uz pozīcijām, kurās tie bija 23.februārī. Pēc tam var sākties miera sarunu process, kur mēs apspriedīsim visas pretenzijas vienam pret otru. Maksimālais uzdevums: teritoriālā vienotība starptautiski atzītajās Ukrainas robežās, Krievijas zaudējums un tās transformācija. Citādi tā visu laiku atradīsies propagandiskā trakumā, revanšistiskos noskaņojumos un pastāvīgi centīsies atsākt karu ar jaunu intensitāti. Tur ir problēma," sacīja Podoļaks.

Pēc Podoļaka teiktā, karš vilksies tik ilgi, cik Ukrainai būs nepieciešams, lai pierādītu Krievijai, ka tai ir nepieciešams aiziet no Ukrainas teritorijām.

Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 32 300 karavīrus, ziņo Ukraina

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši aptuveni 32 300 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 1432 tankus, 3492 bruņutransportierus, 718 lielgabalus, 226 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 97 zenītartilērijas iekārtas, 213 lidmašīnas, 178 helikopterus, 585 bezpilota lidaparātus, 125 spārnotās raķetes, 2460 automobiļus un autocisternas, 13 kuģus un ātrlaivas un 54 specializētās tehnikas vienības.

Aizvadītājā diennaktī vislielākos zaudējumus Krievijas karaspēks cietis Bahmutas virzienā.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!