Foto: EPA/Scanpix/LETA

Okupanti kontrolē vairs pusi no Severodoneckas, kur risinās joprojām smagas pilsētas kaujas. Otrs karstākais punkts ir Slovjanskas virzienā, paziņoja Ukrainas amatpersonas.

Kā norāda Ukrainas Iekšlietu ministrs Vadims Deņisenko, agresors ap Severodonecku savilcis ievērojamus spēkus un pilsētā situācija ir ļoti smaga. Savukārt Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs paziņojis, ka Ukrainas armijai izdevies atgūt kontroli par vēl vienu daļu no Severodoneckas un šobrīd okupanti kontrolē tikai pusi pilsētas.

Savukārt otrs Krievijas okupantu virziens šobrīd esot Doņeckas apgabala Slovjanska, kur arī koncentrējies ievērojams okupantu armijas daudzums.

"Krievija turp novirza maksimālu daudzumu armijas, kas ir pieejami. Šajā virzienā koncentrējušās vairāk nekā 20 bataljonu taktiskās grupas, bet vienā tādā grupā ir apmēram 600-800 cilvēku, vairāk nekā 30 bruņutransportieru, 10 tanki," skaidro Deņisenko.

Par Ukrainas karaspēka nelielām uzvarām paziņojis Hersonas apgabala padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Samoiļenko. Pēc viņa teiktā, ir pazīmes, ka tuvākajā laikā no visa apgabala varētu tikt padzīts okupantu karaspēks.

"Hersonas apgabalā šobrīd situāciju var raksturot kā piesardzīgi optimistisku, jo nelielās uzvaras, ko Ukrainas armija gūst ziemeļos un Nikolajevas virzienā, dod cerību, ka tuvākā laikā tiksim atbrīvoti un dzīvosim brīvā Ukrainā," saka Samoiļenko. "Ceru, ka nebūs ielu kaujas. Pilsēta (Hersona) ir tādā vietā, kur naidniekam būs grūti noturēt pozīcijas. Hersonas apgabals ir līdzenumā, tāpēc ienaidniekam nav kur noslēpties, lai gan ir divas, trīs aizsardzības līnijas. Esmu pārliecināts, ka lielu kauju nebūs. Ja mūsu karaspēks "uzņems apgriezienus", tad ienaidnieks tiks padzīts ne tikai tuvāk robežai ar Krimu, bet arī robežai ar Krieviju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!