Foto: LETA
Policija Ukrainā aizturējusi kādu skolotāju, kas mēģinājusi pārdot 13 gadus vecu meiteni par 10 tūkstošiem dolāru jeb aptuveni 9420 eiro, informē britu raidsabiedrība BBC.

Kā vēsta BBC, meitene esot dzīvojusi internātskolā Harkovas reģionā, kurā uzturējušies bāreņi, kā arī bērni no nelabvēlīgām ģimenēm.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs savā "Facebook" kontā paziņojis par 52 gadus vecās skolotājas aizturēšanu, kā arī publicējis fotogrāfijas ar viņu. Viņš norādījis, ka policija skolotāju uzmanījusi vismaz četrus mēnešus.

Ministrs arī norādījis, ka potenciālais meitenes pircējs norādījis, ka vēlētos, lai tiktu izņemti meitenes iekšējie orgāni.

Tāpat pircējs esot interesējies par meitenes veselības stāvokli, kā arī lūdzis viņas fotogrāfijas. Par fotogrāfiju un medicīnisko izziņu iegūšanu viņš skolotājai samaksājis aptuveni vienu tūkstoti grivnu jeb aptuveni 36 eiro.

Ukrainas mediji vēsta, ka aizturētā ir 52 gadus vecā skolotāja Gaļina Kovaļenko. Viņa bērniem mācījusi ukraiņu un krievu valodu, kā arī literatūru. Kopumā par skolotāju viņa nostrādājusi aptuveni 20 gadus.

Pagaidām pati skolotāja neko nav komentējusi par notikošo, vēsta BBC.

Ministrs arī norādījis, ka "skolotāja strādājusi vairāk kā gadu pie sava "biznesa plāna", kurā bija nolēmusi pārdot 13 gadus veco meiteni, kura, kā skolotāja esot paudusi, esot neaizsargāta".

"Skolotāja dabūja meitenei pircēju, izņēma viņu no skolas, kā arī aizveda pie pircējiem, kur saņēma naudu," uzsvēra ministrs.

Ja skolotājas vaina tiks pierādīta, tad viņai nāksies cietumā pavadīt 12 gadus, vēsta BBC. Avakovs esot personīgi uzņēmies lietas turpmākās virzības izskatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!