Foto: Twitter
Ukrainas oficiālais "Twitter" konts ir "apsveicis" Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO) ar Krievu valodas dienu, jo šī organizācija līdz šim tā arī nav reaģējusi uz Krievijas okupantu veikto Kahovkas hidroelektrostacijas spridzināšanu.

Kā ziņots, otrdien Krievijas spēki uzspridzināja Kahovkas HES dambi Ukrainā, bet ANO aicināja atzīmēt Krievu valodas dienu.


Zīmīgi, ka Ukraina, lai "apsveiktu" organizāciju, izmantoja ANO Ģenerālās asamblejas zāles, kas ir applūdusi ar ūdeni, ilustrāciju.

Pa dienu ANO mājas lapā parādījās abstrakts vēstījums, kurā nekādā veidā nav pieminēta Krievijas agresija. ANO akurāt 13 stundas pēc Kahovkas uzspridzināšanas paziņoja, ka "civiliedzīvotāji un civilā infrastruktūra nevar būt mērķis. Tie ir jāaizsargā. Vienmēr. Visur."

Vēstīts, ka okupanti uzspridzinājuši Kahovkas HES, līdz ar to izpostot infrastruktūru, radot plūdus un ekoloģisko katastrofu, kā arī apdraudot cilvēkus. Krievijas brutālais iebrukums Ukrainā kopumā turpinās jau 467 dienas, ko pēdējā laikā pavada ikdienas raķešu un dronu-pašnāvnieku uzlidojumi Ukrainas pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!