Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina nav panākusi nekādu vienošanos ar Krieviju par humānās palīdzības koridora izveidi civiliedzīvotājiem no aplenktās dienvidu pilsētas Mariupoles, paziņojusi Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka.

Krievija paziņoja, ka pirmdienas pēcpusdienā ievēros uguns pārtraukšanu, lai varētu evakuēt civiliedzīvotājus no pilsētas. Taču Vereščuka britu raidsabiedrībai BBC skaidrojusi, ka Ukraina daudzkārt dzirdējusi, ka Krievijas Aizsardzības ministrija izsludinās pamieru un atvērs humānās palīdzības koridoru, piebilstot, ka Krievija "nekad nav pildījusi savas saistības".

Viņa pieprasīja garantijas civiliedzīvotāju drošībai. Vereščuka sacīja, ka Ukraina vēlas, lai Maskava sniegtu rakstiskas drošības garantijas ANO ģenerālsekretāram Antonio Gutērrešam.

Krievijas invāzija Ukrainā sākās 24. februārī. Mariupole ir viena no pilsētām, kas karadarbības dēļ cietusi visvairāk. Okupanti ir aplenkuši pilsētu un tajā palikušie iedzīvotāji ir spiesti dzīvot briesmīgos apstākļos bez vairākiem vitāli svarīgiem resursiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!