Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas armijas vadība beidz izvērtēt vietas, kas būtu izdevīgas galveno triecienu veikšanai Ukrainas austrumos, piektdien preses konferencē paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Oleksandrs Motuzjaniks.

Par to liecina apšaudes rajoni, kaujas formējumu veidošana, ienaidnieka karaspēka ešelonēšana un nepārtrauktas uzbrukuma darbības noteiktos virzienos, norādīja Motuzjaniks.

Vislielākā Krievijas karaspēka aktivitāte vērojama Izjumas-Barvinkoves virzienā, Popasnas dzelzceļa stacijas rajonā, Severodoneckā, Mariupolē un autoceļa Zaporižja-Donecka posmā, informēja Motuzjaniks.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvis arī sacīja, ka Krievija turpina gatavot pseidoreferendumu par okupēto Hersonas un Zaporižjas apgabalu teritoriju pievienošanu Krievijai. Notiekot aktīva informācijas kampaņa Krievijas kontrolētajās teritorijās, lai sasniegtu šo mērķi.

Lai kompensētu dzīvā spēka zaudējumus, Krievija gatavojas mobilizācijai Hersonas un Zaporižjas apgabalos, paziņoja Motuzjaniks, piebilstot, ka okupanti liedz cilvēkiem, jo īpaši vīriešiem iesaucamā vecumā, izbraukt no okupētajām teritorijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!