Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlējis nule ieceltajam Ukrainas operācijas komandierim Valērijam Gerasimovam līdz martam sagrābt Donbasu, pirmdien telekanālu ēterā sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs.

"Tomēr mēs varam runāt par rašistiem prioritāru virzienu - tas ir Donbass. Ir kārtējie termiņi, ko viņš nosaka tagad jau Gerasimovam, teiksim, kā jaunajam pret Ukrainu izvērstā kara vadītājam. (..) Šis mērķis ir Donbasa sagrābšana un zināmas drošības zonas izveidošana tur, bet jau līdz marta mēnesim," telekanāla FREEDOM un 24.kanāla ēterā sacīja Jusovs.

"Šie nav pirmie termiņi. Katru reizi šie termiņi tikuši pārcelti. Lūk, drīz jau būs gads kopš pilna mēroga iebrukuma un gads, kopš viņi "trīs dienās ieņem Kijivu". Nekas nesanāks arī šoreiz."

Pēc Jusova teiktā Krievijas diktators nav atteicies no Ukrainas kā neatkarīgas valsts un ukraiņu kā nācijas iznīcināšanas plāniem.

Izlūkdienesta pārstāvis uzskata, ka Putins gatavo Krieviju ilgam karam pret Ukrainu.

Krievijai ir dažādi scenāriji un virzieni iespējamam atkārtotam uzbrukumam, bet lielākā daļa informācijas tīmeklī ir melīga, sacīja Jusovs.

"Ienaidnieks gatavo dažādus scenārijus un bieži vien nodarbojas cita starpā ar dezinformāciju, iemetot informāciju ar dažādiem instrumentiem par vieniem vai citiem virzieniem, lai mūs dezorientētu."

"No ļoti eksotiskiem kā, piemēram, desanta Odesā. Jo atbilstoši situācijai šobrīd tas izskatās kā suicidāls virziens ienaidniekam. Tomēr mēs esam redzējuši arī citas suicidālas darbības," sacīja Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!