Foto: Publicitātes attēli


Kijevas mērs Vladimirs Makajenko publiski paziņojis par izstāšanos no valsts prezidenta Viktora Janukoviča pārstāvētās Reģionu partijas, ziņo aģentūra AFP.

Tāpat paziņojumā Makajenko norāda, ka notiekošais Ukrainā ir traģēdija, un ka viņš uzņemas personisko atbildību par vitālo Kijevas pilsētas funkciju nodrošināšanu.

Janukovičs Makajenko amatā iecēla tikai pirms nepilna mēneša, nomainot amatā iepriekš atstādināto Aleksandru Popovu.

Jau vēstīts, ka Ukrainā kopš otrdienas notiek vardarbīgas pret valdību noskaņoto protestētāju un milicijas sadursmes, kurās ir vismaz 25 bojāgājušie. Pilsēta ir pārvērtusies kaujas laukā, kur deg ugunis, skan šāvieni un sprādzieni. Simtiem cilvēku ir ievainoti.

Milicija ir ielenkusi un pārņēmusi daļu Maidana. Likumsargi izmanto ūdens lielgabalus, ar kuriem cenšas nodzēst arī degošās barikādes, kā arī met apdullinošās granātas. Iebraukšana pilsētā ir bloķēta, lai neļautu ierasties protestētāju papildspēkiem, pilsētā nedarbojas metro. Liesmas iznīcinājušas arodbiedrību ēku, kur kopš decembra atradās protesta kustības štābs.

Nemieri sākās, kad milicija bloķēja tūkstošiem demonstrantu ceļu uz parlamenta ēku, kur opozīcija otrdien centās panākt, lai tiktu atjaunota 2004. gada konstitūcija, kas samazinātu prezidenta Viktora Janukoviča pilnvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!