Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko dēls Aleksejs (foto pa labi) Ukrainas medijiem pastāstījis par saviem iespaidiem no bruņotajām cīņām Ukrainas armijas pretterorisma operācijās Donbasā, atklājot, ka cīnījies artilērijas apakšvienībā.

"Turp devos kā brīvprātīgais. Lai tur nokļūtu, rakstīju iesniegumu," viņš sacījis. Aleksejs Porošenko norādījis, ka cīnījies zem cita uzvārda. "Protams, turp devos ar citu uzvārdu. Tur es saucos Aņisenko. Skaists ukraiņu uzvārds. Paņēmu tādu, kādu deva," viņš skaidrojis.

Tāpat viņš atklājis, ka viņa bataljons bāzējies pie Kramatorskas, kas atrodas Doņeckas apgabalā.

"Es neesmu profesionāls karavīrs, neesmu kaut kāds "komandos", kurš līdis priekšējās līnijās. Darbojos artilērijas apakšvienībā, jutām patiesu saspringumu. Mēs tur gan šāvām, gan palīdzējām citiem mūsējiem karot," teicis Aleksejs Porošenko.

Jau vēstīts, ka septembrī Porošenko ģimene apstiprināja, ka viņu vecākais dēls Aleksejs karo karadarbības zonā Ukrainas austrumos, atstājot mājās sievu un trīs mēnešus vecu dēlu.

Kā zināms, kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sākusies tā saucamā pretterorisma operācija. Pēc EDSO datiem, tajā gājuši bojā 1052 karavīri, bet vairāk nekā trīs tūkstoši guvuši ievainojumus. Savukārt separātistu vidū tiek lēsts, ka bojāgājuši ap diviem tūkstošiem cilvēku. Pēc ANO datiem, līdz 20. novembrim konfliktā miruši 4317 cilvēku.

ANO Augstākās padomes cilvēktiesību komisāra monitoringa misijas ziņojums liecina, ka kopš uguns pārtraukšanas 6. septembrī līdz 31. oktobrim gājuši bojā vismaz 718 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!