Foto: AFP/Scanpix

Svētdien parlamenta ārkārtas sēdē Ukrainas parlaments grasās izvēlēties nākamo premjerministru. Pašlaik tiek apspriestas trīs kandidatūras – bijusī premjerministre Jūlija Timošenko, Arsenijs Jaceņuks un Petro Porošenko.

Tā, atsaucoties uz partijas "Tēvzeme" deputātu Nikolaju Tomenko, vēsta Ukrainas aģentūra UNIAN.

Viņš neizslēdza, ka parlamentā tiks izveidota koalīcija, bet pēc tam – izvēlēts jaunais premjers. "Pašlaik es neesmu dzirdējis nevienu citu uzvārdu, izņemot šos trīs. Varbūt parādīsies vēl kāds."

Vēlāk gan Tomenko atzina, ka Timošenko nekandidēs uz premjerministres amatu. Svētdien pēcpusdienā parlamenta priekšsēdētājs izsludināja pārtraukumu līdz pirmdienas pulksten 11.

Jaceņuks ir opozīcijas partijas "Tēvzeme" līderis. Arī sestdien ar parlamenta rezolūciju no ieslodzījuma atbrīvotā Timošenko pārstāv šo politisko spēku. Savukārt Porošenko nav nevienas partijas biedrs.

Par valsts prezidenta pienākumu izpildītāju iecelts Aleksandrs Turčinovs, ko sestdien Augstākā Rada ievēlēja par parlamenta priekšsēdētāju. Viņš pārstāv partiju "Tēvzeme".

Tikmēr Kijevas Neatkarības laukumā joprojām pulcējas tūkstošiem cilvēku un no skatuves izskan arī aicinājumi neatbalstīt opozīcijas partijas un "pārņemt varu tautas rokās".

Tāpat tiek ziņots, ka jau uzsākta šīs nedēļas notikumu izmeklēšana. Kā ziņots, atklājot snaiperu uguni uz protestētājiem un sadursmēs starp demonstrantiem un milicijas darbiniekiem, bojā gājuši vismaz 82 cilvēki, bet cietuši vismaz 405 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!