Ukrainas premjerministrs Viktors Juščenko, aizsardzības ministrs Aleksandrs Kuzmuks un Kijevas pilsētas mērs Aleksandrs Omeļčenko piekrituši kļūt par ekspedīcijas "Ukraina - Ziemeļpols - 2000" grupas dalībniekiem.
Nacionālā ekspedīcija notiks no 9. līdz 12.aprīlim, tajā pirmo reizi Ukrainas grupas dalībnieki ar izpletņiem nolaidīsies Ziemeļpolā, kur nogādās arī valsts karogu.

Plānots, ka 9.aprīlī grupa lidos no Kijevas uz Maskavu. 10.aprīlī tā ar lidmašīnu šķērsos polāro loku pie Hatangas. 11.aprīlī plānots veikt treniņlēcienu polārajos apstākļos. 12.aprīlī pēc pirmās grupas signāla militārā transporta lidmašīna Il-76" nogādās izpletņlēcējus virs Ziemeļpola.

Grupas sastāvā būs žurnālisti un Krievijas speciālisti, kuri sagatavos piezemešanās laukumu, bāzes apmetni un nodrošinās radiosakarus ar kontinentu. Priekšgājēju grupa izvietosies uz dreifējošā ledāja Ziemeļpola rajonā.

Lidmašīna "An-70" ar priekšgājēju grupu veiks lidojumu pa maršrutu Hatanga - Sredņijas sala - Ledus aerodroms uz dreifējošā ledāja. Ledus aerodroms atrodas 200 kilometru no Ziemeļpola.

Ziemeļpolā desantēs apmēram 25 cilvēki.

Ekspedīciju, kas demonstrēs Ukrainas uzņēmumu ražojumu iespējas, sākot no ekstremālo apstākļu ekipējuma līdz spectehnikai, atbalsta vairāki Ukrainas uzņēmumi un uzņēmēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!