Unikālās cilvēka atmiņas iespējas Ļvovā nodemonstrējis 33 gadus vecais psihoterapijas profesors, medicīnas zinātņu doktors Andrejs Sļusarčuks. Otrdienas vakarā viņš sasniedza trīs pasaules rekordus, 20 sekundēs iegaumējot 400 haotiski izvietotas ģeometriskās figūras, bet pēc tam pēc atmiņas nosaucot piecus tūkstošus ciparu.
Taču viņa galvenais rekords bija miljons ciparu nosaukšana, kas atrodas aiz komata skaitlī "Pi". Par to trešdien paziņoja nacionālā projekta "Ukrainas rekordu grāmata" vadītājs Igors Pidčibijs. Šo sasniegumu fiksējuši arī Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji.

Pēc Sļusarčuka teiktā, parasti cilvēks izmanto tikai 8-10% no savām smadzeņu iespējām, kaut gan dabas dotās iespējas ir daudz lielākas. Kopā ar ukraiņu zinātnieku grupu "Ļvovas politehniķi" Andrejs Sļušarčuks izstrādājis unikālu sistēmu, kurai pasaulē nav analogu un kurā informācija tiek iegaumēta lieliem blokiem.

Vairākums cilvēku zinā, ka skaitlis "Pi" ir 3,14, taču aiz komata seko bezgalīgs daudzums ciparu. Atmiņas rekordi skaitļa "Pi" ciparu iegaumēšanā pieder 59 gadus vecam japānim Tibam Akiram Haraguči, kurš spēja atcerēties 83431 ciparu aiz komata "Pi" skaitlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!