Pēc trim-četriem gadiem Ukrainā sāksies pilsoņu karš, Ļvovas televīzijas ēterā paziņoja Ukrainas nacionālistiskās partijas "Svoboda" politiķis Jurijs Mihaļčišins.

"Partijas "Svoboda" uzvara būs likumsakarīga. Mēs šķērsojām Zbruču un forsējām Dņepru, jo mūsu biedri ir pārstāvēti Kijevas apgabala padomē. Tagad neviens nevar sacīt, ka mēs esam reģionāls spēks, kurš pārstāvēts vienīgi Galīcijā," teica Mihaļčišins. "Mēs esam nonākuši situācijā, kurā Ukrainas aizstāvjiem stājas pretī Ukrainas pretinieki. Ir tikai divi poli, bet vidū ir purvs. Tie ir Jūlijas Timošenko bloka paliekas un "Pārmaiņu fronte"," paziņoja nacionālists.

"Neukraiņu saglabāšana pie varas, ukraiņu valodas pazemošana un lielkapitāla diktatūra novedīs pie pilsoņu kara. (..) Es saprotu - tā kā valsts attīstās tagad, kad pie varas nav ukraiņi, prognoze ir ļoti vienkārša: pēc trim vai četriem gadiem būs pilsoņu karš. Un, lai izdzīvotu, mums atliek vienīgi uzvarēt šajā karā," teica partijas "Svoboda" pārstāvis.

"Mums ir biedri Krimā, viņi ir nacionālisti, viņi 25 gadu vecumā sāk mācīties ukraiņu valodu, viņiem pat uzvārdi ir nacionālistiem smieklīgi - Ivanovs, Petrovs (...) Taču mēs ar viņiem plecu pie pleca vienā ierindā ejam uz Kijevu. Mēs nebaidāmies, mums ir vienas asinis, kaut arī viņiem ir krievu uzvārdi. Nepieciešamības gadījumā mēs esam gatavi karot," uzsvēra Maļčišins.

Partija "Svoboda" solīja pilsoņu karu pēc vēlēšanām. Turklāt nesen "Svoboda" pieteica karu "doņeckiešiem" - "atbrīvotāju pēctečiem ar Georga lentītēm".

31.oktobrī Ukrainas reģionu vēlēšanās partija "Svoboda" guva labus panākumus valsts rietumdaļā. Trijos Galīcijas apgabalos - Ļvovas, Ternopiļas un Ivanofrankivskas - tā saņēma 25-35% vēlētāju atbalsta, nodrošinot partijai lielākās frakcijas šo apgabalu padomēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!