Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto pirmdien apmeklējis Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, lai aicinātu uz miera sarunām starp Krieviju un Ukrainu.

"Ungārija sagaida, ka visi starptautiskās sabiedrības locekļi pēc iespējas ātrāk rīkosies miera labā un izvairīsies no darbībām, kas riskē paildzināt vai saasināt karu," ierakstā "Facebook" norādīja Sijārto.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, kurš pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā uzturēja ciešas attiecības gan ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, gan ar Baltkrievijas līderi Aleksandru Lukašenko, atsakās sūtīt Ukrainai ieročus, tā vietā aicinot nekavējoties panākt pamieru un sākt miera sarunas.

Krievijas ciešā sabiedrotā Baltkrievija atļāva Maskavai izmantot savu teritoriju kā placdarmu iebrukumam Ukrainā pagājušā gada 24.februārī.

"Acīmredzot daudzi cilvēki uzbruks vizītei, taču mūsu nostāja ir skaidra: komunikāciju kanāliem ir jābūt atvērtiem," paziņoja Sijārto, kurš tikās ar savu Baltkrievijas kolēģi Sergeju Aļeiņiku. "Bez komunikāciju kanāliem nav sarunu, bez sarunām nav miera."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!