Foto: Kadrs no video

Ukrainas spēku vienība "Daiver" ar vadāmo prettanku raķeti "Stugna" kaujā pie Bahmutas iznīcinājusi Krievijas modernākos un aizsargātāko tanku T-90M "Proriv", turklāt šī ir pirmā reize, kad šī okupantu lepnuma likvidēšanas mirklis ir nepārprotami fiksēts video, raksta militārais žurnālists Jurijs Butusovs.

"Pirmo reizi vadāmās prettanku raķetes iznīcināšanas video ir skaidri redzams "Proriv" raksturīgais siluets," komentē Butusovs. Viņš skaidro, ka aptuveni piecus miljonus ASV dolāru vērto tanku ar 25 tūkstošu dolāru vērto Ukrainas ražojuma "Stugna" raķeti pie Bahmutas sašāvusi prettanku vienība "Daiver", kas izceļas ar augsta līmeņa izlūkošanu un operāciju plānošanu.

T-90M ir modernākais dienestā esošais Krievijas tanks, tā ir vecāka bāzes modeļa T-90 modernizēta versija, kas saražota ierobežotā skaitā. Precīzs dienestā esošo T-90M skaits publiski nav zināms, taču tiek lēsts, ka to nav vairāk par simts. Līdz šim zināms, ka Krievija Ukrainā zaudējusi jau astoņus T-90M  – vairāk  par to rakstā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!